Prima vizită la stomatolog. Când și de ce?

Stomatologul trebuie să facă parte din viața copilului încă de la apariţia primilor dinţi. Prin vizitele precoce periodice se elimină teama acestuia faţă de dentist, se pot surprinde şi elimina factorii patogeni ce pot determina modificări scheletale, dentare şi de erupţie dentară.

BINE DE ȘTIUT

Sfaturi utile pentru a evita neplăcerile.

Dentiţia temporară sau de lapte este formată din 20 de dinţi temporari, cu 12 mai puţin decât dantura permanentă formată din 32 de dinţi?

Înlocuirea dentiției de lapte la majoritatea copiilor, se face între 6 și 12 ani. În această perioadă comviețuind dinții de lapte cu cei permanenți. urmând să o înlocuiască la 6-7 ani cu cea permanentă.
De aceea nu se lasă dinții de lapte netratați, pentru că bacteriile responsabile de cariile dinților temporari pot să-i afecteze și pe cei permanenți.
Sănătatea dinţilor copilului influenţează în mod direct starea de sănătate generală. Nu o neglijați, chiar dacă e vorba de dinţi de lapte !


Periuţa şi pasta potrivită?

Înainte de erupţia primilor dinţi de lapte se indică curăţarea după fiecare masă a gingiilor sugarului cu comprese sterile înmuiate în apă. După apariţia primilor dinţi (6 luni), se indică periajul dinţilor copilului cu apă, o periuţă şi pastă speciale pentru vârsta sa. Cantitatea de pastă nu trebuie să depăşească mărimea unui bob de mazăre. Este indicat ca periuţa să fie reînlocuita o dată la 3 luni. Copilul trebuie asistat şi ajutat de către adult pentru a efectua periajul corect, de două ori pe zi, timp de 3-5 minute. Foarte important este exemplul personal!


Ortodonţia interceptivă

Academia Americană de Ortodonţie recomandă ca toţi copiii să fie evaluaţi ortodontic până la vârsta de 7 ani. Astfel se pot surprinde forme uşoare de anomalii dento-maxilare şi, prin instituirea unor măsuri terapeutice specifice, se previne instalarea unor malocluzii adevărate.


Fluorizarea

Previne leziunile carioase şi intervine în remineralizarea leziunilor incipiente. Fluorizarea realizată în cabinet constă în aplicarea fluorului sub formă de lacuri (la copiii sub 4 ani) sau geluri (copiii peste 4 ani) şi se realizează doar după o igienizare profesională (detartrajul şi periajul suprafeţelor dentare). Aceasta se recomandă mai ales copiilor cu risc crescut de carie, copiilor cu boli ce determină scăderea fluxului salivar şi la purtătorii de aparate dentare.


Alimentaţia

Este foarte important ca dieta copilului să conţină alimente bogate în calciu şi proteine (fructe, legume, lactate, orez şi cereale integrale, ouă, carne de pui şi peşte, nuci, seminţe), alimente bogate în vitaminele A, B, B6, C şi D şi sărace în carbohidraţi. De asemenea, se indică evitarea consumului de produse făinoase şi a produselor ce conţin zahăr rafinat, a alimentelor moi şi lipicioase.


Atenţie la sucurile acidulate!

Aceste sucuri conţin cantităţi mari de substanţe nocive pentru smaltul dinţilor: zahăr, acid citric, acid ascorbic, dioxid de carbon. Un consum mare de băuturi carbogazoase, sau chiar de sucuri naturale din citrice sau fructe de pădure pot produce eroziunea dentară.PROGRAM


Luni
09:00 -19:00
Marti
09:00 -19:00
Miercuri
09:00 -19:00
Joi
09:00 -19:00
Vineri
09:00 -19:00
Sâmbătă
În funcție de programări
Duminică
Închis

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE
Interesat?

Contactați-ne pentru a vă programa vizita la Clinica Dr. Măriuța.


PROGRAM


LUNI – VINERI
09:00 – 18:00
SÂMBĂTĂ
În funcție de programări
DUMINICĂ
INCHIS

CUM NE PUTEȚI CONTACTA

0744.42.40.84
0233.22.94.92


UNDE NE GĂSIȚI

Str. Piața 22 Decembrie, nr.7
Lângă Școala nr.3 și
Agentia de Mediu
FĂ PRIMUL PAS CĂTRE, UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOSAcest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta dumneavoastra pe site.