Medestetic

Ce este diga și de ce o folosim?
Diga este o folie extensibilă din latex, care se utilizează pentru izolarea dinților în momentul efectuării unei lucrări dentare. Atunci când este întinsă, aceasta acoperă toate părțile moi (buze, limbă, obraji), ferindu-le de înțepături sau tăieturi. Acoperirea acestor zone oferă o vizibilitate crescută, facilitând accesul în zona ce trebuie tratată. Diga dentară nu este o tehnică nouă, ea fiind inventată în 1864. Numai că puțini medici stomatologi o folosesc. In Clinica Dr Mariuta – Medestetic este folosita cu precadere in tratamentul endodontic si in cariologie

De ce se folosește diga în cabinetele stomatologice?

Lucrând într-o zonă complet uscată, se elimină orice formă de contaminare cu fluide orale, lucru esențial pentru un tratament reușit. Un mediu uscat, lipsit de salivă, este un mediu ideal în care dentistul poate manipula și maximiza proprietățile adezivilor. De asemenea, diga protejează gura de lichide, dar și de substanțele folosite în timpul tratamentului. Totodată aceasta protejează pacientul de ingestia intrumentelor. Diga se fixează cu ajutorul unei cleme și se perforează în funcție de suprafața pe care se lucrează.
Utilizarea acestei tehnici reduce durata tratamentului stomatologic. Medicul dentist poate lucra fără întrerupere, fără să își facă griji din cauza salivei sau a părților moi ale pacientului.

Utilizarea acestei tehnici reduce durata tratamentului stomatologic. Medicul dentist poate lucra fără întrerupere, fără să își facă griji din cauza salivei sau a părților moi ale pacientului.PROGRAM


Luni
09:00 -19:00
Marti
09:00 -19:00
Miercuri
09:00 -19:00
Joi
09:00 -19:00
Vineri
09:00 -19:00
Sâmbătă
În funcție de programări
Duminică
Închis

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE
Interesat?

Contactați-ne pentru a vă programa vizita la Clinica Dr. Măriuța.


PROGRAM


LUNI – VINERI
09:00 – 18:00
SÂMBĂTĂ
În funcție de programări
DUMINICĂ
INCHIS

CUM NE PUTEȚI CONTACTA

0744.42.40.84
0233.22.94.92


UNDE NE GĂSIȚI

Str. Piața 22 Decembrie, nr.7
Lângă Școala nr.3 și
Agentia de Mediu
FĂ PRIMUL PAS CĂTRE, UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOSAcest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta dumneavoastra pe site.