Medestetic

Protocol stabilire plan terapeutic Implantologie
Pentru o mai bună colaborare, în legătură cu TERAPIA IMPLANTARĂ, vă informăm că este necesară o evaluare preimplantară serioasă.
În Clinica Dr. Măriuța-Medestetic protocolul este următorul:


1. Completarea unui chestionar privind starea generală de sănătate
2. Realizarea unor serii de analize generale de laborator
3. Realizarea unei ortopantomografii și computer tomograf (CBCT), acesta fiind cel care ne dă informații tridimensionale și numai pe baza lui putem stabilii grosimea osoasă și putem hotărî necesitatea unor eventuale adiții osoase concomitent cu implantul sau preimplantar (în funcție de situație) care influențează costurile de inserare ale implanturilor.

În altă ordine de idei, o simplă radiografie parțială sau totală, nu poate înlocui consultația complexă pe care un medic o poate face cu pacientul prezent în cabinet, neputând da decât informații parțiale, existând posibilitatea ca lucrurile stabilite anterior să nu poată fi respectate integral . Deci, discuțiile anterioare sunt informative și orientative.

În Clinica noastră conduita terapeutică este stabilită în echipa: Doctor specializat pe protetică implantară împreună cu Doctor specializat în chirurgie oro-maxilo-facială și Doctor specializat în chirurgie implantară și parodontologie.
Terapia implantară se face numai după o asanare a cavității orale (igienizare, extracții ale resturilor radiculare, tratamentul bolii parodontale) și realizarea unor lucrări protetice provizorii.

În Clinica Dr. Măriuța- Medestetic se realizează și terapii de genul “ One day surgery“ , cu ajutorul sistemului Fast & Fixed All on 4/ All on 6 și vei putea beneficia de o lucrare fixă, ce îți va reda funcționalitatea și estetica asemănătoare dinților naturali. Te poate ajuta să-ți refaci dantura în 24 de ore (această tehnică este recomandată doar pacienților edentați pe arcada de interes).

Dacă este os insuficient și implantarea este însoțită de adiții osoase și sinus lift, atunci timpii de realizare se modifică. Spre exemplu, în cazul unui pacient care nu are suficient os, doar în urma CBCT se stabilește durata terapie și ce se poate face.

Dacă la CBCT se constată că între creastă și sinus sunt mai mult de 4 mm atunci inserarea implantului are loc concomitent cu sinus liftul, urmând ca în 6-8 luni să se facă protezarea.
Dacă sunt mai puțin de 4 mm atunci se face sinus liftul, se așteaptă 6-8 luni și apoi urmează inserarea implantului. Se așteaptă alte 3-4 luni și apoi protezare.

Despre costuri
În funcție de implant (proveniență și generație), costurile sunt de la 350 la 700 de euro la care se adaugă costul bontului protetic, a capei de cicatrizare și lucrările protetice în funcție de tip (înșurubată/cimentată/ bont drept/ angulat sau multiunit 250-350 euro.
Bineînțeles că intervențiile chirurgicale auxiliare au costuri separate în funcție de complexitate și de materialele de adiție folosite (os artificial și membrane).

Extrem de important !
Pacienții cu intervenții chirurgicale complexe (care au făcute sinus- lifturi) nu au voie să călătorească postoperator 2 săptămâni cu avionul și trebuie supravegheați până la scoaterea firelor de sutură).

În Clinica Dr.Măriuța – Medestetic dispunem de întreaga aparatură necesară unor intervenții chirurgicale complexe (microscop operator, laser, centrifugă APRF; anestezie locală, la nevoie asistată de medic și asistentă ATI).

Pentru alte detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Clinica Dr.Măriuța- Medestetic, adresa Piața 22 Decembrie, Piatra Neamț (Lângă Agenția de Mediu și Școala Nr. 3 ) 0233.229.492 sau 0744.424.084

Redescoperim împreună zâmbetul!
Dr. Isabela Măriuța -coordonator medical al echipei Clinicii Dr. Măriuța-Medestetic
Medic primar Stomatologie generală ,
Competență în implantologie
Competență în radiologie imagistică
Competență în stomatologie asistată laserPROGRAM


Luni
09:00 -19:00
Marti
09:00 -19:00
Miercuri
09:00 -19:00
Joi
09:00 -19:00
Vineri
09:00 -19:00
Sâmbătă
În funcție de programări
Duminică
Închis

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE
Interesat?

Contactați-ne pentru a vă programa vizita la Clinica Dr. Măriuța.


PROGRAM


LUNI – VINERI
09:00 – 18:00
SÂMBĂTĂ
În funcție de programări
DUMINICĂ
INCHIS

CUM NE PUTEȚI CONTACTA

0744.42.40.84
0233.22.94.92


UNDE NE GĂSIȚI

Str. Piața 22 Decembrie, nr.7
Lângă Școala nr.3 și
Agentia de Mediu
FĂ PRIMUL PAS CĂTRE, UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOSAcest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta dumneavoastra pe site.