Medestetic

Protocol stabilire plan terapeutic Implantologie
Petru o mai buna colaborare, in legatura cu TERAPIA IMPLANTARA, va informam ca este necesara o evaluare preimplantara serioasa.

In Clinica Dr. Mariuta-Medestetic protocolul este urmatorul :
1.-completarea unui chestionar privind starea generala de sanatate
2.-realizarea unor serii de analize generale de laborator
3.-realizarea unei ortopantomografii si computer tomograf(CBCT),acesta fiind cel care ne da informatii tridimensionale si numai pe baza lui putem stabilii grosimea osoasa si putem hotara necesitatea unor eventuale aditii osoase concomitent cu implantul sau preimplantar( in functie de situatie)care influenteaza costurile de inserare ale implanturilor.

In alta ordine de idei, o simpla radiografie partiala sau totala, nu poate inlocui consultatia complexa pe care un medic o poate face cu pacientul prezent in cabinet, neputand da decat informatii partiale, existand posibilitatea ca lucrurile stabilite anterior sa nu poata fi respectate integral . Deci, discutiile anterioare sunt informative si orientative.

In Clinica noastra conduita terapeutica este stabilita in echipa: Doctor specializat pe protetica implantara impreuna cu Doctor specializat in chirurgie oro-maxilo-faciala si Doctor specializat in chirurgie implantara si parodontologie.
Terapia implantara se face numai dupa o asanare a cavitatii orale( igienizare, extractii ale resturilor radiculare, tratamentul bolii parodontale )si realizarea unor lucrari protetice provizorii.

In Clinica Dr. Mariuta-Medestetic nu se realizeaza terapii de genul “one day surgery“ , considerandu-le comerciale si nepredictibile. Noi suntem adeptii terapiei clasice ,ce are sustinere statistica, de extractie/asteptare1-3 luni/implantare/sleeping implant 3 luni si apoi protezare.
Daca este os insuficient si implantarea este insotita de aditii osoase si sinus lift, atunci timpii de realizare se modifica. Spre exemplu in cazul unui pacient la care nu are suficient os,doar in urma cbct se stabileste durata terapie si ce se poate face.
Daca la cbct,se constata ca intre creasta si sinus sunt mai mult de 4 mm atunci inserarea implantului are loc concomitent cu sinus liftul, urmand ca in 6-8 luni sa se faca protezarea.

Daca sunt mai putin de 4 mm atunci se face sinus liftul, se asteapta 6-8 luni, si apoi urmeaza inserarea implantului.Se asteapta alte 3-4 luni si apoi protezare.

Despre costuri
In functie de implant( provenienta si generatie) ,costurile sunt de la 300 la 600 de euro la care se adauga costul bontului protetic , a capei de cicatrizare si lucrarile protetice in functie de tip(insurubata/cimentata/ bont drept/ angulat sau multiunit 250-350euro.
Bineinteles ca interventiile chirurgicale auxiliare au costuri separate in functie de complexitate si de materialele de aditie folosite(os artificial si membrane).

Extrem de important !

Pacientii cu interventii chirurgicale complexe ( care au facute sinus- lifturi) nu au voie sa calatoreasca postoperator 2 saptamani cu avionul si trebuie supravegheati pana la scoaterea firelor de sutura).

In Clinica Dr.Mariuta-Medestetic, dispunem de intreaga aparatura necesara unor interventii chirurgicale complexe( microscop operator,laser , centrifuga aprf; anestezie locala si generala, la nevoie asistata de medic si asistenta ATI).PROGRAM


Luni
09:00 -19:00
Marti
09:00 -19:00
Miercuri
09:00 -19:00
Joi
09:00 -19:00
Vineri
09:00 -19:00
Sâmbătă
În funcție de programări
Duminică
Închis

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O CONSULTAȚIE
Interesat?

Contactați-ne pentru a vă programa vizita la Clinica Dr. Măriuța.


PROGRAM


LUNI – VINERI
08:00 – 19:00
SÂMBĂTĂ
În funcție de programări
DUMINICĂ
INCHIS

CUM NE PUTEȚI CONTACTA

0744.42.40.84
0233.22.94.92


UNDE NE GĂSIȚI

Str. Piața 22 Decembrie, nr.7
Lângă Școala nr.3 și
Agentia de Mediu
FĂ PRIMUL PAS CĂTRE, UN ZÂMBET MAI SĂNĂTOSAcest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta dumneavoastra pe site.