Skip to main content

Parodontologie

Descoperă mai mult
Chirurgia parodontală se efectuează doar ca ultimă etapă a terapiei parodontale după ce parodontologul clinicii a stabilit diagnosticul de parodontită (boala aparatului de suținere a dintelui). În cazurile de parodontită se poate indica efectuarea intervenţiei de chirurgie parodontală, deoarece ţesuturile care susţin dinţii nu sunt sănătoase, dar se pot vindeca cu intervenţii chirurgicale în monoterapie. O intervenție chirurgicală poate reconstrui țesuturile de susținere ale dintelui distrus din cauza bolii parodontale.

Terapia bolii parodontale poate fi nechirurgicală și/ sau chirurgicală, amândouă având ca scop menținerea cât mai mult a dinților pe arcada maxilară. Tehnicile chirurgicale actuale pot fi efectuate în cabinet stomatologic de către parodontologul clinicii cu un disconfort minim pentru pacient.

Utilizarea de medicamente pre-operatoriu, anestezice locale și analgezice administrate după intervenția chirurgicală, va face procedura chirurgicală mai acceptabilă şi confortabilă.

Reducerea adâncimii pungii parodontale

În condiții normale, osul și ţesuturile gingivale se potrivesc perfect în jurul dinţilor. În prezența bolii parodontale, amploarea inflamației determină distrugerea osoasă și formarea de pungi profunde. Aceste pungi devin tot mai adânci, rezultând o pierdere tot mai mare de ţesut de susținere a dintelui. Uneori, pierderea este de așa natură încât dintele trebuie extras în mod inevitabil.

În timpul vizitei, în clinica noastră este măsurată adâncimea pungii: medicii noştri recomandă tratamentul de chirurgie parodontală, care va reduce adâncimea, atunci când pungile sunt prea adânci pentru a fi curățate în mod corespunzător prin igiena orală şi îngrijire la domiciliu.

În timpul acestei proceduri chirurgicale se îndepărtează țesutul gingival și se elimină bacteriile care au cauzat infecţia locală. Acest lucru îi permite gingiei să se readapteze mai bine osului sănătos.

Regenerare parodontală

Dacă este distrus suportul osos al dintelui este nevoie şi de o regenerare parodontală.

Pacientul care suferă de parodontoză (cronică de susţinere ale dintelui și agresivă) are o reducere volumetrică a ţesuturilor. Pentru regenerare se aplică tehnici de regenerare a țesutului pentru refacerea defectelor la nivelul dinților, având ca scop menținerea acestora pe arcadă. Este o procedură care poate recupera o parte din defectele subite prin regenerarea țesutului osos și gingiei pierdute, în același timp reducând și eliminând pungile parodontale. În timpul acestei proceduri, operatorul îndepărtează țesutul gingival și elimină bacteriile care au cauzat boala.

Pentru a crește capacitatea naturală a țesuturilor de a se regenera, doctorii clinicii Dr. Măriuța – Medestetic utilizează membrane, grefe osoase sau proteine stimulatoare. Având în vedere că domeniul de aplicare pentru îmbunătățirea ţesutului de sprijin a dinților sunt variate, parodontologul clinicii va discuta toate variantele de tratament şi le va alege pe cele mai indicate, discutând cu pacientul.

Sună Acum
Whatsapp
Programeaza-te