Skip to main content

Chirurgie orală

Descoperă mai mult

Fie că este o simplă extracție sau o intervenție complexă, chirurgia implică riscuri pe care noi le diminuăm până la eliminare prin atenție, cunoaștere și prevenire.

Printre intervențiile chirurgicale dentare pe care le efectuăm sunt:

  1. Extracția dentară –  este procesul prin care se îndepărtează dintele de pe arcadă, atunci când acesta  nu mai poate fi tratat. Este efectuată de către un medic specialist.
  2. Rezecția apicală – reprezintă îndepărtarea apexului dentar (vârful dintelui) împreună cu țesutul infectat atunci când el nu poate fi tratat endodontic (tratament de canal), păstrând astfel dintele pe arcadă.
  3. Odondectomia – constă în îndepărtarea dinților incluși în os, care  din diverse motive (loc insuficient pe arcadă, poziție nefavorabilă a dintelui) nu mai pot erupe în condiții normale pe arcadă. Neîndepărtarea acestui dinte poate duce la complicații ale dinților prezenți pe arcadă:
  • Modificări ale poziției dinților
  • Resorbții ale rădăcinilor dinților vecini
  • Complicații infecțioase ale dintelui ce vrea sa erupă

De asemenea clinica noastră  dispune de chirurgie laser cu ajutorul căreia se pot executa tratamente fără durere și fără sutură, ducând la o vindecare mai rapidă și mai bună.

Prin tehnologia laser pot fi executate manopere de chirurgie a părților moi (frenectomii, gingivectomii, incizii) și tratamentul durerii post-extracționale.

Sună Acum
Whatsapp
Programeaza-te