Skip to main content

Profilaxie / Prevenție

Descoperă mai mult
Este mult mai simplu să prevenim decât să tratăm.

Importanța vizitei anuale la medicul dentist

Vizita regulată la medicul dentist este foarte importantă pentru a păstra integră, sănătatea dinților și gingiilor. Se recomandă ca frecvența controalelor la medicul dentist să se facă anual sau chiar bianual.Faptul că un pacient are tratamente dentare de orice fel (fațete, coroane, punți) nu îl ferește de apariția cariei dentare sau de apariția bolii parodontale. De aceea, chiar și după finalizarea tratamentelor, ne monitorizăm pacienții prin dispensarizare și igienizări periodice pentru menținerea rezultatelor obținute un timp cât mai îndelungat.
Sunt anumite situații în care medicul poate recomanda pacientului controale frecvente, cum ar fi, la pacienții cu boală parodontală, la cei cu probleme de imunitate sau pacienții care sunt predispuși la acumulări de tartru. Deasemenea, în cazul în care simțiți un disconfort la nivelul cavității bucale, cum ar fi durere dentară, adresați-vă cât mai repede medicului dentist deoarece orice problemă descoperită din timp, se tratează mai ușor și cu costuri mult mai mici.

• medicul dentist poate descoperi o carie în fază incipientă de care pacientul nu este conștient;
• medicul dentist poate diagnostica orice altă problemă pe care o descoperă la nivelul întregii cavități bucale;
• medicul dentist poate executa o igienizare profesională pentru evitarea apariției unor probleme la nivelul gingiilor.
Igienizarea profesională constă în:
• detartrajul cu ultrasunete (sau manual): se îndepărtează placa și tartrul dentar de pe dinți, de la nivelul marginii gingivale și din zona subgingivală
• periajul profesional: se execută cu ajutorul unei perii speciale atașată la una din piesele scaunului stomatologic și cu o pastă de profilaxie cu diferite grade de abrazie, rolul acesteia este de a lustrui suprafețele dinților
• air-flow: îndepărtează petele (tutun, cafea) de pe suprafețele dentare cu ajutorul unei pulbere fină de bicarbonat de sodiu în combinație cu un jet de apă.
• sfaturi și recomandări la finalul procedurii, dacă este cazul, medicul vă poate oferii informații suplimentare despre cum puteți îmbunătății tehnica de periaj, cum să folosiți corect ața dentară, sau cum să alegeți corect o nouă periuță.

Dacă a trecut mai mult de un an de la ultimul control stomatologic, vă recomandăm să nu-l mai amânați, pentru a vă menține sănătatea dinților și longevitatea lucrărilor protetice (dacă este cazul).
Asadar, vă invităm în Clinica Dr.Mariuta-Medestetic, adresa Piata 22 Decembrie ,Piatra Neamt (Langa Agentia de Mediu si Scoala 3 )pentru a vă reda zâmbetul sănătos!

Pentru programări sau informații apelați la echipa noastră de profesioniști 0233.229.492 sau 0744.424.084

Sună Acum
Whatsapp
Programeaza-te