Skip to main content

Endodonție la microscop

Descoperă mai mult

Tratamentul de canal devine o necesitate atunci cand nervul este afectat in urma unei carii profunde sau a unei infectii.

Pacientii care au mai fost intr-o clinica dentara, cunosc faptul ca nervul dentar este cel care genereaza durerea, pentru ca a fost ignorat prin lipsa vizitei periodice la dentist. De aceea avem nevoie de un medic stomatolog endodont pentru efectuarea tratamentului. De regula, un tratament endodontic se realizeaza atunci cand se infecteaza si/sau se inflameaza dintele din cauza unor carii adanci, unor accidente rezultate cu fracturi sau fisuri. Amanarea interventiei poate cauza abcesul dentar si dureri insuportabile.

Care este avantajul unui tratament de canal de calitate?

In urma unui tratament de canal corect efectuat, viata dintelui pe arcada dentara se prelungeste. Evitati astfel in viitor extractia acestuia, iar apoi implantul dentar. Un tratament de calitate este dealtfel si mult mai ieftin decat un implant dentar.

Medestetic folosește in cea mai noua tehnologie de tratament endodontic, utilizand MICROSCOP DENTAR, aparatura de preparare a canalelor cu tehnica rotativa, irigarea si curatarea canalelor cu laser si ultrasunete, obturarea 3D prin compactarea verticala la cald.

Cat dureaza un tratament de canal?

In functie de dificultate, un tratament poate dura intre 45 minute si 2 ore. Interventia are loc sub anestezie , deci este complet nedureroasa. Dupa interventie dintele are o sensibilitate usoara care dispare in maximum 3 zile.

Tehnicile de prepare si obturare a canalelor dentare au avansat, ducand la obtinerea unor rezultate de vindecare ce nu puteau fi imaginate cu cativa ani in urma. Daca in urma consultatiei, medicul stomatolog hotaraste ca aveti nevoie de un tratament de canal, inseamna ca dintele dumneavoastra poate fi inca salvat.

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate clinica Medestetic dispune de cea mai moderna aparatura pentru tratamente de canal, care permite medicilor nostri endodonti identificarea rapida a infectiilor si a afectiunilor pulpare pentru a actiona cu precizie la indepartarea acestora. Apex locatorul cu care se masoara lungimea canalului radacinilor, radiografia digitala retroalveolara si computerul tomograf 3D pot furniza informatii care ajuta medicul stomatolog endodont sa efectueze un tratament endodontic de calitate.

Radiografiile inainte si dupa tratament sunt esentiale . Prima are rol de diagnostic , iar celelalte urmaresc evolutia vindecarii. La infectiile complicate vom monitoriza radiografic si dupa terminarea tratamentului pentru a urmarii pe termen lung regenerarea osului distrus de infectie( radiografie la 6 luni , 1 an si 2 ani).

Sună Acum
Whatsapp
Programeaza-te